Acute nekgewrichtspijn (stijve nek)

Geplaatst door op in Gezondheid
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1668
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

longneck_081.jpg

De nek is een erg kwetsbaar deel van ons lichaam. Ten eerste gebruik je hem steeds doordat je geregeld je hoofd draait en beweegt. Ten tweede lopen er allerlei zenuwen en andere structuren doorheen die het hoofd met de rest van het lichaam verbinden. Er zijn verschillende aandoeningen die je aan je nek kunt krijgen. Een stijve nek kan je op iedere leeftijd krijgen. Een synoniem voor een stijve nek is een hals die ‘op slot’ zit. Dan zijn de gewrichtsbanden verrekt of heb je spierkramp, door een onhandige of plotselinge beweging. Het gebeurt veel tijdens de slaap.

Als je nekspieren verkrampen, kun je een stijve nek krijgen. De hals voelt stijf aan en er ontstaat een scherpe pijn bij iedere beweging. Een stijve nek is op zich niet ernstig. Rust en warmte zijn de beste natuurlijke behandelingen om een stijve nek te behandelen. Dit ongemak wordt trouwens meestal veroorzaakt door de koude of kan een bijverschijnsel zijn van griep.

 

Een paar druppels (en niet meer dan dat) SPIEROLEUM is verrassend werkzaam en heerlijk ontspannend. SPIEROLEUM is inzetbaar bij welhaast alle spieraandoeningen of nog beter, bij het voorkomen daarvan. Een heerlijk ontspannen advies? Doe een paar druppels in je bad of op je douchespons vlak voordat je er uitstapt en je voelt je de hele dag super!

 

0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 november 2019