CHARLIE HEBDO ( hét symbool van vrijheidsuiting van het Westen) nu ineens smakeloos??? OF hoe hypocriet kan men in Europa en in het Westen zijn?!

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1788
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

Belgen woest op Charlie Hebdo

25 MRT 2016

BRUSSEL - De Belgen zijn woedend op het Franse cartoonblad Charlie Hebdo. Terwijl de Belgen tijdens de aanslagen in Parijs (ook op het blad zelf) heel erg meeleefden, publiceert het satirische weekblad Charlie in de editie van deze week een aantal smakeloze cartoons die in de Belgische sociale media veel ophef veroorzaken.

Eén cartoon laat een rode bloedmassa zien op de luchthaven Zaventem waar een hoofd in de bloedblubber klaagt dat er nooit op tijd wordt gevlogen en er elders een vinger omhoog komt die zich afvraagt waar de bagage nu weer is verdwenen. „Walgelijk en smakeloos", luiden de reacties op twitter.

Een andere cartoon laat dronken agenten zien die het ene na het andere biertje leegdrinken op zoek naar een bom die wel eens in het bier verborgen kan zitten. De derde cartoon laat een gemaskerde moslim zien die een 'rad van fortuin' laat draaien met de namen van negen Europese hoofdsteden met daarboven: 'dreiging van aanslagen: iedereen maakt een kans'.

JA NOU EN zou je kunnen zeggen? Dit is toch diezelfde Charlie Hebdo welke jaren achtereen de meest schokkende cartoons over dode kinderen, mensen, God, Allah, moslims en week ik al wat niet, de wereld instuurt?

Nog maar even terug liepen massa's kippen zonder kop met 'Je Suis Charlie' en de Franse vlag als plaat voor de kop, door de straten te marcheren om de wereld duidelijk te maken dat Charlie Hebdo HET symbool van vrijheid is, het symbool van vrije meningsuiting, het symbool van artistieke vrijheid?!

Een paar verstandige mensen zeiden toen....  hmmmm misschien is dat Charlie Hebdo geval wel een soort van uitlokkend stinkend riool waar stiekeme fascisten, anarchisten of dergelijke spul, verscholen achter ouderwetse bureautjes, hun giftige pijlen niet op 'de' moslims (al bestaan die niet) afschieten maar op de Westerse maatschappij, op Europa.

Misschien wordt het de hoogste tijd in te zien dat Charlie Hebdo-achtige clubjes helemaal niet leuk zijn, maar erger nog dat juist zij ISIS-propaganda en juist ISIS  erg in de kaart spelen. Immers met Charlie Hebdo als terroristische propaganda machine, heb je geen vijanden of vijandsbeeld meer nodig. Charlie Hebdo-achtige cartoons roepen het smerige in de mens naar boven en kweken haat en verderf.

Charlie Hebdo overigens vaart er wel bij. Het krantje heeft miljoenen verdiend aan de aanslagen op haar redactie! Zij hopen en bidden waarschijnlijk, met het uitlokken van nog meer agressie in Europa, daar nog een paar honderd miljoen bovenop te ritselen. Over lijken uiteraard die Charlie Hebdo. Geen woord van mededogen of zelfs maar een spoor van medeleven.

Ik zeg hier nadrukkelijk: ‘Je ne suis pas Charlie' toen niet, nu niet, nooit niet! Ik haat de hypocrisie van miljoenen mensen welke niet de moed hebben hun rug te rechten en te zeggen: TOT HIER en niet verder! Vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief tot het vernederen en verachten van andere mensen. Integendeel, vrijheid van meningsuiting is juist de moed hebben je mond dicht te houden en je oren wijd open, om te luisteren naar de mening van anderen.

Ik hou van mensen, ALLE MENSEN!

0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 26 februari 2020