De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C en andere vitaminen.

Geplaatst door op in Gezondheid
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1555
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

Lemon_by_dimitarmisev.jpg

 

De winter is het jaargetijde waarin heel wat mensen last krijgen van verkoudheden, keelontstekingen en allerhande soorten griep. Uit onderzoeken blijkt dat 95% van de volwassen bevolking geen gebruik maakt van de preventieve en genezende kracht van hoge dosissen vitamine C.

Mensen die naargelang de kracht van hun immuniteit een beperkte hoeveelheid milligram vitamine C per dag innemen, beschermen zich niet alleen tegen de typische winterkwaaltjes, maar voorkomen ook griepaanvallen.

Spijtig genoeg gebruiken slechts zeer weinig mensen voldoende vitamine C om echt te kunnen genieten van zijn beschermende werking. Het ministerie van Volksgezondheid gaat er nog steeds van uit dat 75 tot 90 milligram, voldoende is als optimale dagelijkse dosis.
Onderzoeken tonen aan dat die hoeveelheid waarschijnlijk niet voldoende is, alhoewel keiharde eenstemmig onderzoek niet bestaat en dus geen uitsluitsel kan geven. Tegenstanders (of moeten we zeggen voorstanders van zeer hoge doseringen zoals Linus Paulus) zeggen dat die hoeveelheid net volstaat om scheurbuik te voorkomen, maar zeker geen garantie biedt om in een optimale gezondheid herfst en winter door te komen.


Bij hoge doseringen (meer dan 1000 mg per dag)


Misselijkheid en diarree.
Mensen die aanleg hebben voor nierstenen kunnen hier eerder last van krijgen.
Mensen die een tekort hebben aan het enzym G6PD, kunnen een ernstige bloedafwijking krijgen. Neem geen hoge doseringen en staak het gebruik zodra u klachten krijgt als vermoeidheid of duizeligheid. Meld het enzymgebrek ook altijd in uw apotheek! Een tekort aan G6PD kan voorkomen voor bij mensen van negroïde afkomst of die afkomstig zijn uit het Middellandse-Zeegebied.
     
Tijdens de afgelopen kwarteeuw verzamelden duizenden wetenschappers een massa aan bewijzen die aantonen dat vitamine C, goed en gevarieerd eten, schoon water -minimaal 1.5ltr per dag-voldoende rust en een degelijke hygiëne de beste wapens zijn tegen griep. Daarnaast bestaan er voldoende weerstand verhogende producten om (winter-) ongemakken te voorkomen. In dit geval zou ook kunnen worden gedacht aan een kwalitatief hoogstaande multivitamine plus bijvoorbeeld  CONVALESCO Fluid.

0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 november 2019