Inburgering blijkt te zijn verworden tot keiharde uitburgering of.... hoe juist de zogenaamde 'nieuwe' Nederlanders vooral niets anders willen zijn dan Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen of Afrikanen in 'den vreemde'!

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1322
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

De media stond glunderend en zich in de handen wrijvend van geluk, voorop bij wat eigenlijk een simpele verwelkoming van een meneer of mevrouw uit Turkije had moeten zijn. Een ontvangst dat vanwege een handvol politici (of zijn het idioten?)aan beide kanten, simpelweg omgetoverd werd tot een beschamende vertoning van (on)macht en het over de ruggen van onschuldige mensen spelen van een bizar gevaarlijk politiek spelletje. Maar ja het zijn verkiezingen in Turkije, Frankrijk, Duitsland en Nederland om maar een paar landen te noemen en dus, dus moeten de haantjes zich waar maken. Zielig zult u denken? Dom ook? Ja hoor het is zielig en dom. Ik schreef het al, een zeer gevaarlijk spel werd en wordt er gespeeld over de ruggen van de bevolking van diverse landen in een feitelijk niet bestaand, maar gecreeerd conflict. Erdogand en Rutte moeten zich tot op het bot schamen en de EU + de NAVO moet ongekend fel over de knie gelegd worden omdat ze de onbeschaamde domheid hebben begaan het monster genaamd Turkije in huis te halen. Rutte verdiend een geweldige draai om de oren omdat hij blijk heeft gegeven volstrekt ongeschikt te zijn als eerste minister van Nederland. Hij heeft zich gewoonweg voor het karretje van zowel Erdogan als Wilders en de rechterkant van het politiek spectrum laten spannen. De schade is veel en veel groter dan de meeste mensen n inschatten.

Wat er vooral heel duidelijk is geworden dat is dat de zogenaamde inburgering of zo u wilt integatie, volstrekt mislukt is en blijkt te zijn verworden tot keiharde uitburgering of.... hoe juist de zogenaamde 'nieuwe' Nederlanders vooral niets anders willen zijn dan Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen of Afrikanen enz. in 'den vreemde'! Zij willen vooral GEEN Nederlanders zijn. Of ligy het toch heel anders?

Van integratie of inburgeren (b)lijkt geen snars terecht te zijn gekomen. Uit dit zogenaamde 'Rotterdamse' conflict is de keiharde waarheid boven tafel gekomen. Bij het minste of geringste conflict of zelfs een kleine tegenstelling, komt in no time het ware sentiment bovenstormen en kiezen deze nieuwe Nederlander bijna zonder uitzondering voor het vader- of moederland waar zij, de ouders of grootouders vandaan komen. Dat vaderland is dus Nederland vooral niet, maar is Turkije, Marroko, Suriname, Aruba, Curacao, Indonesia, Afrika of Azie. Of zoals een nieuwe Nederlander het simpel maar overduidelijk stelde: het hoofd woont in Nederland, het haart in het land van herkomst of oorsprong. Natuurlijk zijn er uitzonderingen welke de regel bevestigen, maar het zit veel dieper dan gedacht en onderkend. Of, is er meer aan de hand, liggen hart en hoofd anders in elkaars verlengde?

Neem nog eens even het beeld voor ogen, daar in Rotterdam. Die dag en de dagen daarna staan er tientallen Turkse mannen, vooral oudere, met woede in hun ogen te schreeuwen dat Nederland facistisch is en dat Nederlanders vieze nazies zijn. De Turkse vlag stevig in de vuisten. Oja, die honderden Turkse vlaggen zijn provocerend uitgedeeld door leden van de Adalet ve Kalkınma Partisi (Turks voor Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling; officieel AK Parti, soms AKP) een Turkse politieke partij die zich profileert als partij in het politieke centrum met een islamistisch programma en een duidelijk conservatieve signatuur. De partij is sinds 2002 aan de macht in Turkije en oprichter Recep Tayyip Erdoğan is president, partijvoorzitter Binali Yıldırım premier. Het enge is dan ook dat de zogenaamde Turkse Nederlanders, Erdogan als hun politieke leider zien en niet -in dit geval- de Nederlandse eerste minister Rutte.
Turkse Nederlanders vonden luidschreeuwend, dat 'hun' president (Erdogan dus) of hun ministers het recht hadden in Nederland 'hun eigen' Turkse volk toe te spreken zodat zij -de Turkse Nederlanders- goed geinformeerd konden deelnemen aan de verkiezingen of het referendem in Turkije. Een rare en op zich niet ongevaarlijke ontwikkeling gezien de huidige stand van zaken in de realtie met Turkije en de plaats van Turkije in het conflict met Syrie, de sympathie welke Turkije heeft richting ISIS en het openlijk uitroeien  van de Koerden (zei Erdogan) in diverse landen in de Turkse regio. Ook wenst Turkije grote invloed te bekomen in landen van Europa, binnen de EU. Turkije ziet Turken welke wonen in landen binnen Europa en daarbuiten, volstrekt als haar eigen onderdanen en niet als onderdanen van andere landen. Turkije is in dat begrip al volstrekt doorgedraaid en heeft langgeleden de AK Parti politieke opdracht gegeven 'bijkantoren'  in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Belgie, Nederland op poten te zetten. Inmiddels draaien die al op volle toeren om mensen tegen elkaar uit te spelen.

Daar waar mogelijk probeert Erdogan ook voet aan wal te krijgen bij andere -gelieerde- politieke partijen of politiek geengageerde personen te bewegen tot de oprichting van een politieke partij als soort van zusterpartij van de AK Parti. 
DENK is zeer waarschijnlijk zo'n satelietpartij. Denk is de beweging van Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die zich anderhalf jaar geleden afsplitsten van de PvdA-fractie. Met hun partij zeggen ze te strijden tegen „polarisatie" en „verruwing" in de politiek, maar zelf hanteren ze graag de botte bijl. Zo vergeleken ze PVV-leider Geert Wilders met een kankergezwel en met Adolf Hitler. Per salso mag gesteld worden dan het DENK uitsluitend van doen is Nederlandse Turken (en andere niet van oorsprong Nederlandse culturen) onder haar invloed te krijgen teneinde (Turkse) politieke- of islamitische inzichten in Nederland te 'verkopen! Er wordt zwaar ingezet op racisme, rechtsongelijkheid, religie (anti islamgevoelens) enzoverder. DENK bediend zich graag van groteske onzin en aantoonbare leugens worden niet geschuwd. Een gevaarlijk aspect is wel dat vooral zware druk op Turkse Nederlanders wordt uitgeoefend in de vorm van als je niet op DENK stemt laat je zien geen goede Turk te zijn. Per saldo lijkt het er op dat DENK garen spint bij het tegen elkaar uitspelen van diverse groeperingen, religies en mensen. Ongeacht wie of wat zij ook zijn. Althans dat zouden zij graag zo zien lijkt het.

Ook artikel 1 (in feite weer een afsplitsing van DENK) is op haar beurt hetzelfde als DENK, maar richt zich met name op Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders waar met name onderbuikgevoelens van ondergewaardeerd worden, ongelijke behandeling en racisme. Ook hier de keiharde confrontaties en het aanwakkeren van tegenstellingen tussen diverse bevolkingsgroepen en het aanwakkeren van bijvoorbeeld racisme. De intens gemene en bijna op een zwarte Klu Klux Clan-achtige manier waarop de oprichtster van Art.1 zogenaamde 'zwarte' Nederlanders tegen 'witte' Nederlanders ophitste en uitspeelde in het bekende en volstrekt verwerpelijke 'zwarte pieten' verhaal is ongekend. Het is een bekend wereldwijd fenomeen dat 'zwarte' mensen zich bijna altijd achtergesteld, misdeeld of op kleur aangesproken voelen, zelfs wanneer een 'zwarte' persoon miljonair is, in een mooi groot huis woont en alle comfort denkbaar heeft, dan nog zal het gebeuren dat de racistische kaart getrokken wordt. 'Ik had veel en veel meer miljoenen kunnen hebben als ik niet 'zwart' zou zijn geweest is dan bijvoorbeeld het onderbuikgevoel. Een niet terecht maar door de eeuwen geleerd gevoel, dat wel.

Sylvana Simons, een min of meer succesvolle, bekende 'zwarte' BN'er, etaleert dat soort gevoelens regelmatig, waarbij ze er niet bij verteld, dat zij inmiddels wel een vermogende vrouw is, een 'witte'  vriend heeft en er niet aan zou willen denken in Suriname te moeten wonen. Toch weet ook zij een aantal jonge mensen voor het leven te vergiftigen met haar ophitsende en racistische verhalen. Prachtige, intilligente, hardwerkende 'zwarte' jonge Nederlanders, worden door opruiende verhalen van Art.1 ernstig beschadigd. Maar dat zal Art.1 een worst zijn. Het gaat die partij vooral om het zaaien van tweespalt, zo lijkt het toch sterk.Zielig daarenboven is het dat Art.1 diverse 'witte', (vaak oudere -voormalig min of meer bekende maar nu totaal uitgerangeerde-) personen heeft aan kunnen trekken, met de belofte op uitzicht van een tweede kamer zetel of aanzien. We zien dit soort samenstellingen vaker bij dictatoriale partijen, clubjes en zelfs bij regeringen van laakbaar niveau. Alleen meeknikkers worden toegelaten en sterke personen geweerd om de 'grote leid(st)er' almachtig te laten zijn.

Hoe gek het ook klinkt ook de PVV past naadloos in het verhaal van haatdragende, haatzaaiende en haatkwekende partijen en organisaties. Of toch niet? De PVV is eigenlijk een vreemde eend. Het is niet eens een politieke partij.  

Partij voor de Vrijheid (afgekort: PVV) werd in 2005 onder de naam Vereniging Groep Wilders opgericht door Geert Wilders, een Kamerlid dat zich het jaar daarvoor had afgescheiden van de VVD en sindsdien als eenmansfractie onder de naam Groep Wilders opereerde. Wilders is fractievoorzitter in de Tweede Kamer, partijleider en partijvoorzitter. Tevens is hij zelf het enige lid van de PVV. Dit is toch wel de meest ondemocratische constructie denkbaar. Een politieke partij in Nederland die fel van leer trekt tegen alles en nog wat dat niet democratisch is in de ogen van de PVV, een partij welke volstrekt ondemocratisch van opzet is en zelfs geen democratisch gekozen bestuur heeft. Als je een schoolvoorbeeld van dictatuur zoekt dan kun je het dus bij de PVV vinden. Alle macht in handen van 1 persoon: Geert Wilders!  Erdogan van Turkije zou wensen zo veel macht te hebben. Maar goed dit even hier gelaten.

Waarom dan sluit de PVV dan naadloos aan bij de eerdergenoemde politieke partijen? Bangmakerij, racisme, het uitspelen van mensen, een lage en bedenkelijke moraliteit, zie hier een aantal kwalificaties welke je bij veel politieke partijen en bij de hiergenoemde in het bijzonder, tegenkomt. En laat ik duidelijk zijn, veel politieke partijen gebruiken of beter gezegd, misbruiken deze kwalificaties, zeker in verkiezingstijd. Denk, Art.1 en PVV hebben, naar mijn idee, liegen, bedriegen, misleiden, discriminatie en racisme tot een opzichstaande standaard verheven. Schaamteloos. Gevaarlijk, polariserend.

Nederland en (alle) Nederlanders kunnen dit soort partijen missen als kiespijn. Wij hebben geen opruiers, oplichters, racisten en polariseerders nodig. Er zijn geen zwarte, witte, bruine of gekleurde Nederlanders. Er zijn geen Nederlanders van 'buitenlandse' afkomst. Er zijn geen 1e of 2e rangs burgers in Nederland. Dat wordt ons aangepraat door zielige, kleine, enge mensjes welke garen denken te kunnen spinnen door tegenstellingen in ons mede te brengen. Politieke lamstralen welke kwijlend van genot genieten als mensen elkaar in de haren vliegen. Immers hoe meer wij ons laten verleiden tot vechten met elkaar, hoe meer zij hun zogenaamde vrede aan ons denken op te kunnen leggen. Als wij zo stom zijn om in hun walgelijke praatjes te trappen, ja dan zijn wij geen knip voor de neus waard.

Kijk eens om je heen en zie hoeveel mensen er met andere mensen getrouwd zijn, elkaar liefhebben, prachtige kinderen hebben, geweldige buren zijn. Liefde laat zich niet lijden door afkomst, kleur, afkomst, maatschappelijke status of banksaldo. Knoop dat eens in je oren en realiseer je vooral dat het om jouw leven gaat, om jouw toekomst, om jouw geluk, jouw familie, jouw kinderen, jouw werk en jouw geloof. 

Hou dat toch voor eigen en laat je niet de les lezen, wees sterk vooral omdat JIJ sterk bent, sterk wilt blijven. De smeerlapperij van een handvol politieke ratten doet er niet toe. Negeer het. Be good, because you are. 

 

0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 26 februari 2020