Je ne suis PAS Charlie ! Walging na het zien van de opnieuw walgelijk smakeloze riool-cartoons in relatie tot de ISIS gerelateerde aanslag in Brussel!

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1702
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken
 
 

Belgen woest op Charlie Hebdo

25 MRT 2016 (integraal uit de Telegraaf)

BRUSSEL - De Belgen zijn woedend op het Franse cartoonblad Charlie Hebdo. Terwijl de Belgen tijdens de aanslagen in Parijs (ook op het blad zelf) heel erg meeleefden, publiceert het satirische weekblad Charlie in de editie van deze week een aantal smakeloze cartoons die in de Belgische sociale media veel ophef veroorzaken.

 

Eén cartoon laat een rode bloedmassa zien op de luchthaven Zaventem waar een hoofd in de bloedblubber klaagt dat er nooit op tijd wordt gevlogen en er elders een vinger omhoog komt die zich afvraagt waar de bagage nu weer is verdwenen. „Walgelijk en smakeloos”, luiden de reacties op twitter.

 

Een andere cartoon laat dronken agenten zien die het ene na het andere biertje leegdrinken op zoek naar een bom die wel eens in het bier verborgen kan zitten. De derde cartoon laat een gemaskerde moslim zien die een ’rad van fortuin’ laat draaien met de namen van negen Europese hoofdsteden met daarboven: ’dreiging van aanslagen: iedereen maakt een kans’.
 
JA NOU EN? Waar gaat het nou helemaal over? Charlie Hebdo maakt een aantal cartoons, big deal, toch? Het gaat toch om cartoons uitgegeven door het bijna heilig verklaarde Charlie Hebdo? Dan NU niet ineens hypocriet gaan liggen te mauwen en zaniken omdat het nu eens niet over God gaat, of over moslims, of Allah of over Boko Haram en zo verder!
 
Weet je nog wel, een tijdje terug liep ongeveer heel Europa als blinde kippen in een mars mee, met bordjes in de handen of T-shirts om de schouders waarop groot te lezen was JE SUIS CHARLIE !! Tel uit je winst, JIJ bent dus Charlie. JIJ bent dus mede verantwoordelijk voor de smeerlapperij welke afdruipt van de gore pennetjes en het rioolblaadje Charlie Hebdo! De redactie van Charlie Hebdo welke zich trots identificeert als links-libertaire atheïsten! Een soort van cartoon-jihadisten dus die redactie van Charlie Hebdo?
 
Die Charlie Hebdo is dus hetzelfde smerige rioolblaadjes dat de 100den ontvoerde meisjes tekende als hoogzwangere Prinsesjes! Om van te kotsen, zo walgelijk en zo laag bij de grond. Hoe diep, diep in de ziel getroffen moeten de moeders en de familie van die kinderen getroffen zijn door zoveel gorigheid.
 
Die Charlie Hebdo dus welke nu -ook met de cartoons over Brussel- duidelijke maakt dat ze geen milimeter menselijk gevoel in hun donder hebben. Nergens ook maar een woord van medeleven, medevoelen!
 
Maar Charlie Hebdo is dan ook helemaal geen symbool van vrijheid, geen symbool van vrije expressie, geen symbool van vrijheid van meningsuiting! Juist Charlie Hebdo heeft miljoenen verdiend aan de aanslag op haar redactie. Waarschijnlijk hoopt Charlie Hebdo met nog harder te provoceren nog meer aanslagen uit te lokken en op die manier nog veel meer miljoenen binnen te schrapen. Charlie Hebdo: erger dan ISIS en als dat niet zo is dan is ze tenminste een goed, gratis instrument in handen van ISIS. Immers met Charlie Hebdo heb je hellemaal geen vijanden, geen vijandsbeeld nodig.
 
Denk daar nog eens over na als je weer eens als een kip zonder kop de straat oploopt en jezelf medestander verklaart van je ergste vijand?!
 
Ik in ieder geval zeg het nog maar eens duidelijk en hard op: Je ne suis PAS Charlie !
 
 
 
0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 26 februari 2020