'KLEURRIJKE'-verkiezingen: discriminatie en racisme in 1. De verkiezingen anno 2017 zijn saai, stompzinnig, themaloos, ontkennend, zonder inspiratie en hopeloos racistisch!

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1365
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

Eigenlijk wilde ik geen woord zeggen over de verkiezingen. Maar het schuim staat op de mond en de stupiditiet van wat er zo ongeveer op elke zender te zien is, tart alles en nog wat. En mocht je denken dat er ook maar iets spannends of inhoudelijk sterk gezegd wordt door de 'honorable' dames en heren lijsttrekkers, lijstduwers of stemvee, dan is het dat volstrekt verkeerd gedacht. De verkiezingen anno 2017 zijn saai, stompzinnig, themaloos, ontkennend, zonder inspiratie en hopeloos racistisch! 

Kom ik een beetje sacastich over? Cynisch ook? Zou best wel eens kunnen zijn. Nog sterker ik ga compleet over de rooie als ik zie en me realiseer dat Nederland tot op het bot racistisch is, zwaar getraumatiseerd, fobisch als de pest als er zwartjes, homo's', moslims, joden, kroesharigen, genderholiboly's en weet ik al wat niet meer, om de hoek komen kijken. 

 
Opsodemieteren zij de eerste minister van Nederland. En ongewild (of zei hij zoiets stoms bij volle verstand?) zei hij precies wat een dikke meerderheid van de Nederlanders in hun ongekende angst voor alles en iedereen, dankzij die uitspraak van die domme man, nu ook steeds harderop uitspreken. Het enge is dat zij -ook die eerste minister- altijd eerst beginnen met te brullen iedere buitenlander, moslim, kroeskop, bruine of zwarte opsodemieteren om daarna, slim als ze zijn, te mompelen dat ze natuurlijk niet racistisch zijn, dat ze niks tegen zwartjes hebben, dat moslims hier mogen zijn, dat echte vluchtelingen hier altijd welkom zijn en dat homo's altijd mogen rekenen op bescherming en zo. Mooi he? Sta je net op het punt om van ontroering iemand om de nek te vallen komt er toch nog een zinnetje de kwek uitzeilen: "nee joh, ik hou van alle mensen, maar ja het is toch logisch dat alleen die gasten welkom zijn welke zich aanpassen aan onze normen en waarden, ons carnaval mooi vinden, het volkslied foutloos kan meezingen (geen witten kan dat) en uiteraard en geen aanspraak maken op bijstand of onze baantjes, lijkt me logisch toch?"What the f.ck..... denk je dan toch? Ik wordt genaaid waar ik bij sta! Ja hoor dat is zo. Nederland is kleinzielig, kortzichtig, kromdenkend en zo bekrompen als de nete. Het ergste van alles is dat dus ook de de zogenaamde allochtone Nederlanders (ook al zo'n achterlijke aanduiding: allochtoon betekent letterlijk 'van een andere aarde/planeet) zo vreselijk zijn/haar best doet om een zo slecht mogelijke Nederlander te worden. En dus elkaar of andere alloctonen, of homo's, religie, afkomst, of weet ik al wat voor rotte vis uitmaken, de loef afsteken, verketteren en negeren. Het 1 en ander geheel conform de joods/christelijk normen en waarden van Nederland, toch?!
 
Een witte Nederlandse die over mijn schouder meekeek toen ik dit stukje schreef, zei me onmiddelijk dat ik het hartstikke fout zat. Ja daar was ik al op ingesteld, want als je Nederland of Nederlanders een spiegel voorhoudt, staan ze gelijk in de verdedigingsblokken, schouder aan schouder tegen de bunkers uit een nog niet zo ver verleden. Je kunt er gif op innemen dat je direct om de oren krijgt 'dat niet alle Nederlanders zo zijn hoor'. Nee dat is zo, niet alle Nederlanders zijn zo. Maar als ik de virtuele kamerzetels zie, schrik ik me de piepeltjeskoorts! Tel even de zetels of zo je wilt de stemmen van VVD, PVV, D66 even bij elkaar op. Doe daarbij het groeiend aantal splinter rechtse partijen als Art.1 en het verlengstuk van de AKP. Dan is het rekensommetje even simpel als schokkend: een schokkende hoeveelheid Nederlanders geven hun stem aan een rechtse en zelfs zeer rechtse partij. Ruwweg gezegd, zo'n kleine 80%. En zelfs bij GL, SP en het CD voorlieden en stemmers, klinken duidelijke 'anti-buitenlanders' sentimenten steeds luider. Een verontrustende situatie. Nog verontrustender is het feit dat ook een groot aantal 'allochtonen', eenmaal doorgedrongen tot de (semi)top van politieke partijen, hetzelfde deuntje mee fluit of er zelfs nog een schepje bovenop doet om maar duidelijk te maken dat zij volkomen zijn 'ingeburgerd' en dus meetellen in de partij  en in de maatschappij. 
 
Ik vraag me gewoon dit af? Hoe is het mogelijk dat er elke avond weer zo'n kleine tien nieuws- en opinie programma's vol zitten met 'voorheen?) allochtonen welke hoognodig de rol van allochtoontje op zich willen nemen? Is dat het geld? De aandacht? Hoger aanzien bij de achterban? Alle facetten spelen hier een rol, jammer genoeg. En ook de angst, de angst om niet voor vol te worden aangezien. Niet echt een bewijs van hoe sterk je bent. Best eng. Heel eng. Nederland verloederd zeggen de voormannen/vrouwen, zeggen politici, zeggen bewindslieden. Wanneer gaan zij -WIJ?- eens inzien dat de verloedering bij de media begint? Bij de journalisten? Bij de opiniemakers? Bij de politiek? Bij bewindslieden? Bij het kabinet?
 
Verkiezingen gaan allang niet meer om mensen, niet eens meer over mensen. Het gaat om macht en misschien nog wel meer om een 'schadeloosstelling' van ruim 107 duizend euro op jaarbasis voor een 'gewoon' kamerlid! Voor heel veel gewone mensen een dijk van een salaris waar Jan met de pet alleen maar van kan dromen. 
 
Ineens wordt het mij duidelijk, de allochtonen in Nederland zijn vooral Nederlander geworden. Hebzuchtig, achterdochtig, bekrompen, kortzichtig en materialistisch. Ik moet erkennen: Allochtone Nederlanders zijn perfect ingeburgerd en kennen de Nederlandse normen en waarden als geen ander(e Nederlander)! Nou ja, daar gaan deze verkiezingen dan ook over, toch? Nog eventjes en dan hebben we in Nederland niets meer om over te klagen, niets meer te kankeren en val er niets meer te verliezen. Nederland is al verkocht aan de hoogstbiedende. 
 
 
0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 26 februari 2020