Vertrouw op God, en geef geen acht op vogelgeschrei of guichelarij

Geplaatst door op in Gezondheid
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2690
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

1013homeopathy.gifPrediker says:

“Vertrouw op God, en geef geen acht op vogelgeschrei of guichelarij (Deuteronomium 18:10 en Handelingen 19:18-20)” als voorganger en medicus onderschrijf ik Deuteronomium in haar geheel, maar niet het te pas en te pas aanpassen en uit het verband trekken van woorden, zinnen of delen voor eigen nut of doel, Dat is zo mogelijk nog zondiger. Homeopathie heeft als ‘pech’ dat het Hahnemann verkeerd begrepen heeft vanaf het begin. Daarnaast het homeopathie de pech dat haar beoefenaren vaak zeer arrogant zijn of tenminste zo overkomen en daarna zijn ze een beetje dom omdat zij zich laten verleiden tot discussies over zaken waar niet over te discussiëren valt! Tenslotte is homeopathie in een duivelse valkuil gelokt en dat is: NIET VOLHARDEN! Veel te veel Klassieke homeopaten blijven niet bij de leer der klassieke homeopathie en doen dus juist wat niet zou mogen gebeuren, zij begeven zich ook op andere terreinen als Ayurveda, acupunctuur, handoplegging, cosmopolitische geneeskunde en wat al nog meer aan – sorry maar nu wil ik wel even duidelijk zijn: gevaarlijke NONSENS- (mis)behandelingen. Wie nog eens heel goed kijkt naar het oorspronkelijk werk van Samuel H. uit het volk Israëls, ziet dat hij een andere methode zag dan wat er nu ‘gepotentieerd’ is uit zijn woorden en uitleg. Daarmee en met het verlaten van het oorspronkelijk aangewezen pad en de diepgewortelde arrogantie, hebben zijn aanhangers dus ook zelf zorggedragen voor de ondergang van “de” homeopathie”.

Overigens zou je met het lezen van de woorden Vertrouw op God, en geef geen acht op vogelgeschrei of guichelarij (Deuteronomium 18:10 en Handelingen 19:18-20) ook moeten afvragen of dit niet voor al het medisch- en aanverwant handelen is.

Want eerlijk is eerlijk, duidelijk en eenstemmig bewijs van enige dode als direct en uitsluitend het gevolg van homeopathisch behandelingen zijn er niet, wereldwijd niet! Wellicht zijn er wel vele vele mensen psychisch beschadigd door- of vanwege homeopathie. Tienduizenden te betreuren slachtoffers (hoe gering of omvangrijk dan ook) als gevolg van door fouten veroorzaakt in het medisch veld zijn er wel, met dikke bewijzen en veroordelingen.

Vertrouw op God, en geef geen acht op vogelgeschrei of guichelarij (Deuteronomium 18:10 en Handelingen 19:18-20) is dus bedoeld voor al het medische handelingen? Of wellicht nog verdergaande, moeten we eigenlijk niet zó strek op God vertrouwen dat we ook geen verzekeringen hoeven af te sluiten? Immers wie volledig op God vertrouwd heeft niets te vrezen!

0
Trackback URL voor dit artikel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 november 2019